Autor Wątek: Foty Zbyszka  (Przeczytany 2039 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline woti

• rybak, ale nie tylko
  • Administrator
  • Ekspert
  • A ja na to: 8
  • Niech po mnie zostanie coś oprócz debetu.
    • absolwentar
Foty Zbyszka
« dnia: 22-09-2010, godz. 19:36 »
Zbyszek Kućmierz podjął decyzję: w Absolwentarze będą pokazywane jego zdjęcia z lat studiów oraz nieco późniejsze.
Album Akademia Rolnicza w obiektywie lata 1973-2010 będzie zawierał zdjęcia nie tylko studentów Wydziału Zootechnicznego, ale także innych, bo przecież studenci naszej Alma Mater często spotykali się w "gronach mieszanych". Poza tym Zbyszek był szefem uczelnianego klubu fotograficznego i zarazem agencji fotograficznej AR (jak to się wtedy nazywało?).
W imieniu Zbyszka zapraszam do przeglądania i komentowania zdjęć. Bardzo cenne będą informacje, które zechcecie dopisać pod zdjęciami. ZAPRASZAMY
« Ostatnia zmiana: 22-09-2010, godz. 19:38 przez: woti »
Absolwenci - łączcie się!

Offline Hania_Z

• Redaktor
  • Aktywista
  • A ja na to: 1
Odp: Foty Zbyszka
« Odpowiedź #1 dnia: 23-09-2010, godz. 09:30 »
Bardzo fajnie.

Offline woti

• rybak, ale nie tylko
  • Administrator
  • Ekspert
    • absolwentar
« Odpowiedź #2 dnia: 23-09-2010, godz. 19:56 »
Mało że fajnie. INSPIRUJĄCO :)
W "mojej fali" Zbych był - być może - najlepszy w te klocki na AR. W każdym razie mam przyjemność zaliczać się do Jego spadkobierców. Było tak: Zbyszek jakoś tam złapał kontakt z moim starszym bratem, Maciejem, który o rok ode mnie wcześniej rozpoczął studia na Mechanizacji Rolnictwa. Potem i ja zostałem wciągnięty w działalność SAF = Studenckiej Agencji Fotograficznej. Kiedy Zbych odszedł, o następców było wcale niełatwo, a przecież była ciemnia i całkiem fajny sprzęt (NRD-owskie: małoobrazkowa lustrzanka PRACTICA, PENTACON 6x6). U nas, na rybactwie, kiedy SAF podupadł, ciągnąłem RAFI = Rybacką Agencję Fotograficzno Insformacyjną, z własną gablotką w hallu głównym (wtedy nie było portali internetowych, galerii i forów). Później kilku kolegów z wydziału kontynuowało fotograficzną robotę - pamiętam Cezarego, Leszka, kolegę "Dudiego" z mojej własnej grupy... Niektóre z tych "wykonów" można dziś obejrzeć w "muzeum" rybackim (http://www.rybacy.org). Najwięcej tam ryboli, ale i koledzy z innych wydziałów przecież się przewijają.
Może dzięki Zbychowi TUTAJ = w Absolwentarze, galeria wzbogaci się o "zadołowane" zbiory kolegów z CAŁEJ naszej uczelni? Oby.
« Ostatnia zmiana: 23-09-2010, godz. 19:58 przez: woti »

Offline Hania_Z

• Redaktor
  • Aktywista
« Odpowiedź #3 dnia: 24-09-2010, godz. 10:13 »
Oby oby.

Offline RychO

• Administrator
  • Mistrz
    • http://www.rybacy.org.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 24-09-2010, godz. 12:54 »
.... Niektóre z tych "wykonów" można dziś obejrzeć w "muzeum" rybackim (http://www.rybacy.org). Najwięcej tam ryboli, ale i koledzy z innych wydziałów przecież się przewijają.
Nie w "muzeum", a w galerii:
http://rybacy.org.pl/gallery2

Na dziś:
Plików:   4 857
Albumów:    246
Wszystkich odsłon:   1 082 284

A TU czekam na naśladowców Zbycha.
« Ostatnia zmiana: 24-09-2010, godz. 12:59 przez: RychO »

Offline woti

• rybak, ale nie tylko
  • Administrator
  • Ekspert
    • absolwentar
« Odpowiedź #5 dnia: 24-09-2010, godz. 20:47 »
Definicja ustawowa obowiązująca w Polsce:
Muzeum jest jednostką organizacyjną nienastawioną na osiąganie zysku, której celem jest gromadzenie i trwała ochrona dóbr naturalnego i kulturalnego dziedzictwa ludzkości o charakterze materialnym i niematerialnym, informowanie o wartościach i treściach gromadzonych zbiorów, upowszechnianie podstawowych wartości historii, nauki i kultury polskiej oraz światowej, kształtowanie wrażliwości poznawczej i estetycznej oraz umożliwianie korzystania ze zgromadzonych zbiorów.
Tak więc każda galeria internetowa nienastawiona na osiąganie zysków JEST MUZEUM.

Offline woti

• rybak, ale nie tylko
  • Administrator
  • Ekspert
    • absolwentar
« Odpowiedź #6 dnia: 11-10-2010, godz. 22:16 »
Przeniosłem wypowiedź Guni (z wątku instruktażowego dot. Galerii):
gunia
Przyjaciel
**
dwa komentarze ćwiczebnie wpisane:-)
Byniu pokazuje moje fotki i nabija sie że to niby - "co dzieci powiedzą". A ja widzę, że ja na zdjęciu to wykapana młodsza - i jeszcze szklankę identycznie trzyma. Geny - straszna sprawa.

Offline eber

• Sympatyk
  • *
  • A ja na to: 0
  • ABSOLWENTAR moim forum
    • Rap Teledyski
« Odpowiedź #7 dnia: 17-01-2011, godz. 15:43 »
Fajna inicjatywa! Popieram z całego serca :) Fajnie jest zobaczyć jak się godnie zestarzeliśmy, hahahaha :)